Nyitókép: Reprofoto Český rozhlas

 

Miloš Zeman cseh államfőt szerdán a prágai Központi Katonai Kórházban fogják beoltani a koronavírus elleni vakcinával. A hírt maga az elnök közölte az MF DNES napilapnak adott interjújában.

 

A cseh államfő a vakcina beadatása után két napig még bent marad a kórházban, ugyanis az oltást összekapcsolja a rendszeres szűrővizsgálatának abszolválásával.

 

 hirdetes_300x300  

Az elnök azt mondta, őt nem rémisztik meg az olyan külföldi hírek sem, miszerint Norvégiában 23 nyolcvan év feletti idős ember nem sokkal azután halt meg, hogy megkapta a Pfizer/BioNTech vakcináját.

 

„76 éves vagyok, valamiben csak meg kell halnom. Eléggé ironikus lenne, ha az oltás nagy támogatójaként éppen a koronavírus elleni oltásban halnék meg. De én szeretem az iróniát és ezzel együtt a történelem iróniáját is. Mindezek ellenére bízom abban, hogy erre nem fog sor kerülni“

 

– mondta Zeman.

 

Zeman Václav Klaus egykori államfő nézetivel kapcsolatban is nyilatkozott, aki nemcsak az oltást, de a járványellenes óvintézkedéseket is elutasítja. Zeman saját elmondása szerint nem szeretné azzal gyanúsítani Klaust, hogy a rivaldafénybe szeretne kerülni, inkább úgy véli, Klaus más esetekhez hasonlóan most is más véleményen van mint a mainstream.

 

„Ezen a földgolyón az oltás olyan betegségeket irtott ki, mint a tuberkulózis, a fekete himlő, a gyermekbénulás és a többi. Ezért teljes mértékben bízom az oltásban, az oltással szembeni ellenállást pedig elavultnak tartom“

 

– jelentette ki Zeman.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!