A cseh államfő szerdán kapja meg a koronavírus elleni oltást. Két napig kórházban marad - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

A cseh államfő szerdán kapja meg a koronavírus elleni oltást. Két napig kórházban marad

"Teljes mértékben bízom az oltásban, az oltással szembeni ellenállást pedig elavultnak tartom“ – jelentette ki Zeman.

Nyitókép: Reprofoto Český rozhlas

 

Miloš Zeman cseh államfőt szerdán a prágai Központi Katonai Kórházban fogják beoltani a koronavírus elleni vakcinával. A hírt maga az elnök közölte az MF DNES napilapnak adott interjújában.

 

A cseh államfő a vakcina beadatása után két napig még bent marad a kórházban, ugyanis az oltást összekapcsolja a rendszeres szűrővizsgálatának abszolválásával.

 

SJE Nyílt nap

Az elnök azt mondta, őt nem rémisztik meg az olyan külföldi hírek sem, miszerint Norvégiában 23 nyolcvan év feletti idős ember nem sokkal azután halt meg, hogy megkapta a Pfizer/BioNTech vakcináját.

 

„76 éves vagyok, valamiben csak meg kell halnom. Eléggé ironikus lenne, ha az oltás nagy támogatójaként éppen a koronavírus elleni oltásban halnék meg. De én szeretem az iróniát és ezzel együtt a történelem iróniáját is. Mindezek ellenére bízom abban, hogy erre nem fog sor kerülni“

 

– mondta Zeman.

 

Zeman Václav Klaus egykori államfő nézetivel kapcsolatban is nyilatkozott, aki nemcsak az oltást, de a járványellenes óvintézkedéseket is elutasítja. Zeman saját elmondása szerint nem szeretné azzal gyanúsítani Klaust, hogy a rivaldafénybe szeretne kerülni, inkább úgy véli, Klaus más esetekhez hasonlóan most is más véleményen van mint a mainstream.

 

„Ezen a földgolyón az oltás olyan betegségeket irtott ki, mint a tuberkulózis, a fekete himlő, a gyermekbénulás és a többi. Ezért teljes mértékben bízom az oltásban, az oltással szembeni ellenállást pedig elavultnak tartom“

 

– jelentette ki Zeman.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket