Leonóra, Inez
  • HUF: 367.63
  • USD: 1.19
  • -1 °C
  • 10 °C
Külügyek

Megtorpanni látszik a fertőzés az USA-ban, de az új mutációk könnyen átírhatják az optimista forgatókönyveket

Az Egyesült Államokban elérte a 25 milliót a koronavírussal összesen megfertőződött emberek száma

Nyitókép forrása: bbc.com

 

Nem indul könnyen Joe Biden kormányzása. Beiktatásának hetében az Egyesült Államokban elérte a 25 milliót a koronavírussal összesen megfertőződött emberek száma. Közben az amerikai Járványfelügyeleti Központ (CDC) február 13-ig újabb 17-29 ezer halálesetet prognosztizál, amivel a hó közepére 508 ezerre nőhet az eddig koronavírusban elhunytak száma az USA-ban.

 

A szakértők szerint a valódi szám ennél jóval magasabb lehet. Az igazolt halálesetek száma jelenleg 417,5 ezer, az elmúlt héten napi 4000-nél is többen haltak meg.

 

Összességében azonban a napi esetszámok növekedése megtorpanni látszik, és a járványgörbe mintha kezdené elérni a csúcsát.

 

A CDC ugyanakkor a mutációk miatt aggódik, különösen azon variánsok miatt, amelyek agresszívebben képesek terjedni a népesség körében. A brit mutáció már egy ideje jelen van az Egyesült Államokban, eddig 20 államban mutatták ki, és vasárnap már Washingtonban is azonosították. A szakértők szerint ebben a tempóban márciusra kiszorítja a korábbi, eredeti variánst, és teljesen átveszi a helyét a járványban.

 

A vakcinázás terén Amerika nem áll rosszul, de az eddig szétosztott 41,5 millió adaggal nem is tartozik az élvonalba. Az amerikai elnöki főorvosi tanácsadó, dr. Fauci szerint 70-85 százalékos oltottsági szint elérése az őszi hónapokra lenne az igazi győzelem. Főleg azért, mert viszonylagos normalitást hozna vissza az emberek mindannapjaiba.

 

BBC.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket