Nyitókép: TASR

 

A cseh egészségügyi tárca a koronavírus elleni oltóanyag első adagjával történő oltás leállítását javasolta, mivel kevés a vakcina az országban – tájékoztatott Barbora Peterová, a tárca szóvivője.

 

Az iROZHLAS.cz portál szerint néhány csehországi kórháznak a minisztérium utasítására le kellett állítania az oltást. Az egészségügyi tárca szóvivője szerint az oltást az elkövetkezendő 14 napra fogják leállítani.

 

 hirdetes_810x300  

Mivel most azok a polgárok fognak sorra kerülni, akiket immáron a második adag vakcinával kell beoltani, a megmaradt oltóanyagokat az ő számukra kell fenntartaniuk.

 

A kórházaknak emiatt le kell mondaniuk azokat az időpontokat, amelyekre a 80 év feletti idősek voltak beregisztrálva. Nekik eredetileg február elején kellett volna megkapniuk a koronavírus elleni vakcinát, de a tervezett időponthoz képest egy hónappal később fogják megkapni.

 

Az egészségügyi tárca szóvivőjének szavait Ján Blatný miniszter megcáfolta, mondván nincs szükség az oltás leállítására az országban.

 

„Nem gondolom, hogy a minisztérium az oltás leállítását tanácsolta volna. Nem hinném, hogy olyannyira kevés lenne a vakcina az országban, hogy meg kellene szakítanunk az oltást. Csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy kevés az időpont”

 

– mondta Blatný a ČT24-nek.

 

Csehországban az egészségügyi tárca adatai szerint eddig 222 450 személyt oltottak be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!