Nyitókép: inyourpocket.com

 

Lengyelországban hétfőtől enyhítettek a járványellenes óvintézkedéseken, így ismét megnyitottak a múzeumok, galériák, könyvtárak és a bevásárlóközpontok.

 

Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter hozzátette, az enyhítések ellenére az iskolák többsége márciusig zárva marad. Február 14-ig biztosan nem nyithatnak ki a bárok, éttermek, hotelek, éjszakai klubok és tornatermek.

 

 hirdetes_300x300  

Néhány vendéglátóhely és diszkó tulajdonosa az érvényes rendelkezéseket megszegve megnyitotta a telephelyeit, ezért a rendőrségi rajtaütések után magas bírságokat róttak ki rájuk. A hétvége folyamán a dél-lengyelországi Rybnik városában egy éjszaki klubban 150 rendőr volt bevetésen, ahol a könnygáz mellett kábító lövedékeket is alkalmazniuk kellett.

 

„Néhány országnak a karácsonykor jóváhagyott óvintézkedése nem volt olyan konzervatív mint a miénk, most pedig ezeknek a súlyos következményeivel küzdenek”

 

– mondta a lengyel egészségügyi miniszter, majd hozzátette: amin a jelenlegi helyzetben enyhíteni lehet, azon enyhítettek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!