Nyitókép forrása: etrend.sk

 

Az Ausztriába ingázó munkavállalóknak ismét kötelező lesz előzetesen regisztrálni a www.oesterreich.gv.at kormányzati portálon található angol vagy német nyelvű űrlap segítségével. A regisztráció során fel kell tüntetni a nevet és az elérhetőséget. Kötelező lesz hetente egyszer negatív PCR- vgy antigéntesztet is felmutatni. Szigorítják az ellenőrzéseket is a határokon és a síközpontokban is.

 

A kötelezettség alól csak az Ausztrián áthaladók mentesülnek, illetve azok, akik halaszthatatlan családi ügy miatt érkeznek az országba – például temetés miatt.

 

Maradnak az osztrák határellenőrzések a Csehországgal, Szlovákiával, Magyarországgal és Szlovéniával közös határszakaszokon is. Emelték a rendelkezések megszegéséért kiróható pénzbírságok nagyságát is. A maszk nem viselése esetén például 90 euróra is büntethetik a szabálysértőt – eddig 50 euró volt a felső határ.

 

 hirdetes_810x300  

Ausztriában viszonylag jobb a járványhelyzet, mint Csehországban és Szlovákiában, és a mostani külföldiekre vonatkozó szigorítások összefüggésbe vannak azzal, hogy az osztrák kormány más területeken enyhíti a korlátozásokat: a jövő hétfőtől engedik megnyitni az üzleteket, múzeumokat, galériákat, állatkerteket, de még a fodrászatokat is. Ezekbe a kereskedelmi egységekbe csak FFP2-es maszk viselése ellenében lehet belépni, a bennlévők számát pedig négyzetméterarányban korlátozzák.

 

Ausztriában február 8-tól fokozatosan engedik vissza az alapiskolák alsótagozatos diákjait az iskolapadokba.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!