Nyitókép forrása: bloomberg.com

 

Hiába mérséklődött a fertőzések száma Anglia szerte a hivatalos adatok szerint, a halálos áldozatok és a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma nem csökken. Épp ellenkezőleg.  Az Egyesült Királyságon belül Angliában és Walesben a legsúlyosabb a járványhelyzet. A friss adatok szerint csak a január 22-vel végződő héten 8,5 ezer ember veszett oda, miközben a halálos áldozatok száma már meghaladta a százezer főt.

 

A vakcinázás a remény fenntartására ugyan elég, de ha alakult is ki érdemi közösségi védettség, az még nem mutatkozott meg a járványstatisztikákban. Ennek hátterében a brit mutáció terjedése és a karácsonyi ünnepek idején bevezetett lazítások egyaránt meghúzódnak.

 

Londonban különösen súlyos a járványhelyzet. Az általános (tehát nem csak az igazoltan koronavírushoz köthető halálesetekre vonatkozó) halálozási adatok szerint az ötéves átlagnál kétszer többen haltak meg az elmúlt időszakban a brit fővárosban. Angliában és Walesben együtt 41,3 százalékos a statisztikailag kiugró „túlhalálozások” mértéke.

 

 hirdetes_300x300  

Bloomberg.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.