Nyitókép: Adobe Stock

 

Annak, aki Csehországba utazik, péntektől (február 5.) elektronikus formanyomtatványt kell kitöltenie és negatív PCR-tesztet kell felmutatnia, ami nem lehet régebbi 48 óránál. Ennek oka, hogy Csehország péntektől bevezette a nagyon magas kockázattal rendelkező országok kategóriáját, ahova Szlovákiát is besorolták.

 

A kötelezettség mindenkire vonatkozik, aki az elmúlt 14 napban több mint 12 órát töltött Szlovákiában.

 

 hirdetes_400x285  

A kötelezettség alól azonban kivételt élveznek a nemzetközi fuvarozásban dolgozó alkalmazottak, a gyerekek 5 éves korig, az ingázók és a diákok, akik legalább hetente egyszer átlépik a határt. Szintén a kivételek közé tartozik a Csehországon történő átutazás 12 órán belül és az indokolt utazás legfeljebb 12 óráig.

 

Az országba való belépés előtt ki kell tölteni a https://plf.uzis.cz/ honlapon található elektronikus formanyomtatványt, ezenkívül legkésőbb az érkezés előtt 48 órával egy akkreditált laboratóriumban PCR-tesztet kell elvégeztetni, a negatív eredményről pedig írásbeli igazolással kell rendelkezni. Leghamarabb az érkezés utáni ötödik napon saját költségre újabb tesztet kell csináltatni Aki nem mutat fel negatív eredményt a második PCR-tesztelés után, annak karanténban kell maradnia.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!