Nyitókép: hnonline.sk

 

Oroszországban júniusig minden jelentkező megkaphatja a Covid-19 betegség elleni védőoltást – jelentette ki Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója a Rosszija 1 televíziónak.

 

„A fókuszban most az oroszok vakcinációja áll. Oroszország ma az egyetlen ország a világon, amelyik júniusig be tudja oltani az összes állampolgárát, aki ezt akarja. Az Egyesült Államok és Európa számára ez a határidő szeptember-október” – mondta a tisztségviselő az orosz hírügynökségek által vasárnap ismertetett nyilatkozatában.

 

Dmitrijev tájékoztatása szerint külföldi piacokra egyelőre kis mennyiségeket szállítanak a vakcinából. Közölte, hogy várakozásai szerint a jövő hét végére 25-re emelkedik azoknak az országoknak a száma, ahol a Szputnyik V alkalmazását engedélyezték.

 

 hirdetes_810x300  

A The Lancet című tekintélyes londoni orvosi folyóiratban a héten megjelent az első orosz vakcina harmadik klinikai fázisának köztes vizsgálati jelentése, amely szerint az első dózis beadása után 21 nappal 91,6 százalékos a készítmény hatékonysága és a vakcina biztonságos. Oroszországban a védőoltás önkéntes alapon történik és ingyenes.
A járványhelyzet fokozatos javulásának köszönhetően az orosz felsőoktatási intézmények hétfőtől visszatérnek a rendes oktatáshoz.

 

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 16 ezer 48-cal, 3 millió 967 ezer 281-re emelkedett a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint.

 

Ez a legalacsonyabb újonnan diagnosztizált esetszám október 22. óta. A napi növekmény 0,41 százalék volt, az új esetek 10,8 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 434 ezer 410-re csökkent, míg a halálos áldozatoké 432-vel, 76 ezer 661-re, a gyógyultaké pedig 19 ezer 884-gyel, 3 millió 456 ezer 210-re emelkedett országos szinten.

 

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 104,4 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 396 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 626 ezer 795 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.