Nyitókép: iamexpat.nl

 

Szélviharral, hatalmas havazással csapott le a sarkvidéki hideg az orosz fővárosra. Éjszaka -30 Celsius fokot mértek Moszkvában. Ez 12 fokkal alacsonyabb hőmérséklet, mint a sokéves átlag ilyenkor. A közlekedés szinte teljesen megbénult kedd reggelre.

 

Dermesztő a hideg az Ural-hegység térségében is. Sok helyen nincs fűtés, meleg víz, áram, mert elfagytak a vezetékek. Az érintett városokban szünetel a tanítás.

 

 hirdetes_400x285  

Lengyelország nagy részén teljesen megbénult a közlekedés. Busz-, és vonatjáratok maradtak ki, vagy csak több órás késéssel értek célba.

 

„Nagyon kemény. Nem ajánlom az időseknek, hogy kimerészkedjenek, ha bottal járnak. Nekem még nincs rá szükségem, de én is nehezen boldogulok. Félek is, hogy elesek, összetöröm magam. Nem vagyok már 20 éves.”

 

– mondt egy nő.

 

 

A Darcy nevű hóvihar miatt vörös riasztás van érvényben Hollandiában. A lakosokat arra kérték, aki teheti, maradjon otthon.

 

Az 50-60 centiméteres dűnék eltorlaszoltak két autópálya-szakaszt. A közútkezelő megkezdte a hó kotrását, de a 90 km/órás sebességű jeges szél újraépíti azokat. A repülőtereken a leszállópályák megtisztítását ugyanez nehezíti. Legutóbb tíz éve volt ilyen rendkívüli időjárási helyzet Hollandiában.

 

Az Egyesült Királyság keleti partvidékére ködöt, esőt és havazást hozott Darcy. Az észak-angliai Yorkshire megyét vastag, egybefüggő hóréteg fedi. A hideg idő miatt a közegészségügyi szolgálat riasztást adott ki az egész országra a következő napokra.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!