Nyitókép: Miriam Alster/Flash90

 

A legnagyobb izraeli egészségbiztosító bejelentette, hogy a vizsgálatai alapján a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcina hatékonysága 94%-os.

 

A Klalit biztosító a projekt keretén belül 600 ezer olyan személyt tesztelt le, akik már megkapták a vakcina mindkét adagját, illetve 600 ezer olyan személyt, akik még nem voltak beoltva.

 

 hirdetes_810x300  

A beoltott személyek esetében 94%-kal volt alacsonyabb a tünetmentes fertőzések száma. Emellett a beoltott személyeknél 92%-kal csökkent a nehéz lefolyású betegségek száma. A biztosító szerint a vakcina hatékonysága minden korcsoportban megmaradt, még a 70 év felettieknél is.

 

A kilencmillió lakossal rendelkező Izraelben eddig 3,8 millió személy kapta meg az első adag oltóanyagot, 2,4 millióan pedig már a második adag vakcinán is túl vannak. Az ország célja, hogy március végéig az összes 16 év feletti polgárt beoltsa.

 

A Klalit biztosító a közétetett előzetes információkkal a vakcina hatékonyságát szeretné hangsúlyozni azok előtt, akik eddig még nem kapták meg az oltást. Egyúttal hozzátették, hogy az adatok hétről hétre pontosabbak lesznek.

 

A vizsgálat jelenleg azokat a beoltott személyeket érintette, akik a tesztelés előtt legkevesebb hét nappal kapták meg a védőoltás második adagját. A biztosító szerint az adatok még pontosabbak lesznek, ha a tesztelést 14 nappal a második vakcina beadása után fogják elvégezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!