Nyitókép: AP/Mary Altaffer

 

Az amerikai Florida államban egy 34 és egy 44 éves nő nyugdíjasnak öltözött be, hogy így jussanak hozzá a koronavírus elleni vakcinához – írta a Washington Post.

 

Mindkét nő kendőben, szemüvegben és kesztyűben érkezett az oltásra, mégpedig oltási igazolvánnyal, ami azt jelenti, hogy a védőoltás első adagjához már hozzájutottak.

 

 hirdetes_810x300  

A második adag védőoltás beadása előtt azonban az oltóközpont alkalmazottai rájöttek a turpisságra, ugyanis a két nő jogosítványában észrevették a valódi születési idejüket, és jelentették a rendőrségnek.

 

 „Jelenleg a vakcina a legértékesebb árucikk, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk“

 

– jelentette ki Raul Pino, az Orange County regionális higiénikusa.

 

Az Egyesült Államokban már előfordult jó néhány olyan eset, amikor az emberek jogosulatlanul próbáltak hozzájutni az oltóanyaghoz. Például egy gazdag kanadai pár januárban az egyik amerikai indián közösségben akart hozzájutni a vakcinához, amikor a közösség idős tagjait oltották. Indiana államban a hivatalok több olyan erkölcstelen tettet lepleztek le, melyek során az emberek az oltóközpont alkalmazottait a lakhelyükkel, életkorukkal és a munkahelyükkel kapcsolatban próbálták meg átverni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!