Nyitókép: AP

 

A temető egy része is a tengerbe zuhant egy földcsuszamlásban a Liguria tartományban lévő Camogli kisvárosban, ahol a sírkert magasan a tengerpart felett helyezkedik el. A lezuhanó kövekkel és sziklákkal együtt számos koporsó a tengerbe csúszott.

 

Még zajlik a szerencsétlenségben érintett emberi maradványok utáni kutatás – mondta kedden Francesco Olivari polgármester. A munkálatokban tűzoltók, a partiőrség és más segítők is részt vesznek. Hajókkal az omlás után azonnal megkezdték a koporsók kimentését a vízből.

 

 hirdetes_810x300  

Olasz sajtóértesülések szerint mintegy 200 koporsót és a sírokból származó több tárgyat is érinthetett a csuszamlás.

 

A temetőben éppen dolgozó munkások elmondása szerint hatalmas robajt hallottak, és hirtelen eltűntek a külső falak és a terület egy része.

 

A Genova közelében lévő, turisták által kedvelt sziklás, part menti régióban történt földcsuszamlás oka egyelőre ismeretlen. Olivari szerint elképzelhető, hogy az elmúlt évek heves esőzései miatt megváltozott a talaj szerkezete.

 

Szakértők szerint a közelben álló épületek nincsenek veszélyben. Camogli egy középkori védelmi várral rendelkező történelmi kikötőváros.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!