Nyitókép: Shutterstock

 

Oroszország a hazai piac számára 866 rubelre (9,6 euróra) csökkentette a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag egy adagját, ami az eredeti ár felének felel meg.

 

Mivel a vakcina szerepel a létfontosságú gyógyszerek listáján, ezért az árának az állam ellenőrzése alatt kell állnia.

 

 hirdetes_810x300  

Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter szerint az árcsökkentést a vakcina ipari gyártásának optimalizációja és fejlesztése tette lehetővé.

 

Ezenkívül a legyártott vakcinamennyiség is jelentős mértékben növekedett, ami egy további ok volt a Szputnyik V-vakcina gyártásának olcsóbbá tételéhez. Manturov elmondása szerint a vakcina új ára csupán Oroszországra vonatkozik.

 

A Szputnyik V vakcinát az orosz hivatalok tavaly augusztusban regisztrálták az első koronavírus elleni oltóanyagként. Annak ellenére, hogy a vakcina klinikai tesztelésének harmadik fázisa még mindig nem fejeződött be, a vakcina használatát már több országban is jóváhagyták.

 

Február elején a Lancet tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint az orosz vakcina hatékonysága 91,6%-os, ami azt jelenti, hogy a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináihoz hasonló.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!