Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Orbán: a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között

Miközben mi élet-halál harcot folytatunk a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét

Nyitókép: mti

 

A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával – fogalmaz legfrissebb, Szamizdat 6. című írásában Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

 

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

 

fogalmaz Orbán, majd megjegyzi, hogy a Fidesz kilépése új perspektívát nyit az európai politikában is. Visszaemlékezett, hogy a magyarok Európa vezető szellemi és politikai erejévé akarták tenni az EPP-t, “nagy, erős, demokratikus jobboldallá”.

 

A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából

 

Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

 

írja a magyar kormányfő azzal, hogy a Fidesz képviselőinek feladata is világos:

 

Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik. Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!

 

zárta Orbán.

 

Orbán Viktor: Ha a Fideszt nem látják szívesen, “mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk”

 

miniszterelnök.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket