Nyitókép forrása: bbc.com

 

Az ausztrál főváros hivatalai „mély csalódottságuknak és frusztrációjuknak” adtak hangot amiatt, hogy az Európai Unió blokkolta az eredetileg nekik ígért 250 ezer adag AstraZeneca koronavírus elleni vakcina leszállítását. Canberra egyúttal az esetszámok növekedése miatt szintén kemény szigorításokat helyezett kilátásba.

 

„Összesen 150 millió adag vakcinára szerződtünk le, abból 50 adagot Ausztráliában gyártanak le. (…) A világ ma ismeretlen vizeken jár, nem annyira meglepő, hogy egyes országok felrúgják a megállapodásokat”

 

Az Európai Unió – hosszú idő után – először élt azzal a jogával, hogy blokkolja oltóanyagok exportját az EU-területéről, történetesen Olaszországból Ausztráliába.

 

Az olasz külügyminiszter, Luigi Di Maio (Öt Csillag Mozgalom) álláspontja szerint Ausztrália az uniós besorolás szerint nem tartozik a különösen veszélyeztetett országok közé.

 hirdetes_300x300  

 

A 25 milliós Ausztráliában – a szigorú beutazási korlátozások miatt – eddig mindössze 29 ezer koronavírus fertőzést azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig 909.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.