Nyitókép: AP

 

Nagy-Britanniában egy hét alatt 41%-kal csökkent a koronavírusban elhunyt áldozatok száma. Az ország a kórházban ápolt betegek számának leggyorsabb csökkenését is a hét folyamán regisztrálta – tájékoztatott Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

 

A közzétett adatok szerint a koronavírussal kapcsolatos elhalálozások mozgóátlaga 424-ről (február 17.) 248-ra (február 24.) csökkent. Az egy hét alatt bekövetkezett 41%-os csökkenés az eddigi legmagasabb a járvány második hullámának csúcsa óta.

 

 hirdetes_300x300  

Hancock állítása szerint jelenleg 12 135 covidos személy szorul kórházi ellátásra, az új kórházi ápolásra szoruló betegek hétnapos átlaga pedig 1 565-ről (február 19.) 900-ra csökkent (február 26.), ami 29%-os csökkenést jelent.

 

A brit egészségügyi miniszter szerint az új adatok azt igazolják, hogy az országban sikeresen működik az oltási program. Nagy-Britanniában a koronavírus elleni vakcina első adagját eddig mintegy 21,4 millió személy kapta meg, a második adag oltóanyaggal pedig több mint egymillió embert oltottak be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!