Nyitókép: Getty/WPA Pool

 

Harry herceg bátyja csütörtökön megtörte a csendet a királyi családot ért vádakkal kapcsolatban.

 

Azok után, hogy kedden hivatalos közleményben tudatta a királyi család, mely szerint az udvar nagyon komolyan veszi a Harry herceg és felesége, Meghan hercegné által felvetett problémákat, Vilmos herceg is reagált az egyik legsúlyosabb vádra.

 

 hirdetes_300x300  

Mint ismeretes, az afroamerikai anyától származó Meghan elpanaszolta az Oprah-nak adott interjúban, hogy amikor terhes volt a most csaknem két éves fiával, Archie-val, a királyi családban téma volt, hogy milyen sötét lesz a születendő gyermek bőrszíne. Szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy közölték velük: a gyerekük nem kapja meg a herceg címet.

 

A mi családunk egyáltalán nem rasszista! – nyilatkozta egy riporternek csütörtökön a trónörökös, Vilmos herceg, aki elismerte, hogy az interjú óta még nem beszélt öccsével, de ezt hamarosan pótolja.

 

A hercegi pár, Vilmos és Katalin először jelentek meg nyilvánosan az interjú óta, egy Kelet-Londonban lévő iskolában köszöntötték a tanári kart, mely a karantén után ismét megnyitotta a kapuit a diákok előtt.

 

Miközben a világ arra vár, hogy a családtagok, milyen adok-kapokat tartogatnak még a médiának, a család ezt már vélhetően a négy fal között próbálja meg megoldani, ahogy azt a közleményükben is írták.

 

Az egész királyi család szomorúsággal értesült arról, hogy az elmúlt néhány év mennyire nehéz volt Harry és Meghan számára. Az interjúban említett problémák, különösen azok, amelyek a rasszizmushoz kötődő kérdéseket vetettek fel, aggodalomra adnak okot, és ezekkel a királyi család foglalkozni fog, de bizalmas jelleggel.

 

A nyilatkozat hangsúlyozza azt is, hogy Harry, Meghan és Archie mindig is a királyi család nagyon szeretett tagja lesz.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.