nyitókép: welt.de

 

Egy, a hétvégén kiszivárogtatott kormányzati javaslat szerint éjszakai kijárási tilalmat vezethetnek be a Német Szövetségi Köztársaság azon tartományi körzeteiben, ahol a hétnapi fertőzésgyakoriság átlépi a 100-as határértéket. Az érintett térségekben az iskolák, illetve óvodák is bezárnak, amennyiben nem biztosított a pedagógusok, a gondozók és a gyerekek heti legalább kétszeres tesztelése, vagy az említett fertőzésgyakoriság ráta 200 fölé emelkedik.

 

A tervezet szerint éjszaka mindenki csak halaszthatatlan ügyben hagyhatja el az otthonát. A kijárási tilalom naponta hajnali 5 óráig lesz érvényben.

 

A Szövetségi Kormányzat ezen felül április 18-ig meghosszabítja az országot sújtó lockdownt. Mivel a járvány harmadik hulláma Németországban is meredeken felfelé mutat, Berlin a lehető legnagyobb mértékben korlátozni szeretné az emberek mozgását. A tervezet Angela Merkel kancellárra hivatkozva egy vészfék rendszerről (Notbremse) is beszél. A húsvéti ünnepek alatt nem ajánlottak sem a belföldi, sem a külföldi utazások.

 

 hirdetes_300x300  

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) hétfői adatai szerint Németországban az utóbbi 24 órában 7709 teszt mutatott pozitív eredményt. Ez 15 százalékot meghaladó növekedés az egy héttel korábbi 5480-hoz képest. A vírus által okozott betegséggel összefüggésben egy nap alatt 50 halálesetet jegyeztek fel. Ez ugyancsak emelkedés az egy héttel korábbi 47-hez képest. Az új halálesetekkel 74 714-re emelkedett a járvány németországi áldozatainak száma.

 

MTI, welt.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!