Nyitókép: Reuters

 

Az intenzív osztályon dolgozó német orvosok felhívták a figyelmet arra, ahhoz, hogy megakadályozzák a kórházakra nehezedő nyomást, kéthetes kemény lockdownra van szükség Németországban.

 

Christian Karagiannidis, az Intenzív Terápiás és Sürgősségi Orvosi Szövetség vezetője szerint az intenzív osztályok túltelítettségét a kemény lockdown, az oltás és a tesztelés kombinációjával tudják csak megakadályozni.

 

 hirdetes_810x300  

Karagiannidis felszólította a politikusokat arra, hogy minden tervezett enyhítést és nyitást állítsanak le, mert az új esetek száma rohamosan növekszik. Mit mondta, arra kéri az orvosokat, hogy ne hagyják magukra a kórházi alkalmazottakat.

 

A német Robert Koch Intézet vezetője, Lothar Wieler is arra figyelmeztette a németeket, hogy csökkentsék a találkozások számát a húsvéti ünnepek alatt. Wieler szerint megfelelő óvintézkedések hiányában a napi új fertőzöttek száma meghaladhatja a százezret. Bár a német lakosság 10 százaléka megkapta az első oltását, az ezzel szerzett előnyt elveszíthetik a magas fertőzési arány miatt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.