Nyitókép: TASR/Milan Kapusta

 

Oroszország egymillió Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát ajánlott fel Ausztriának – derült ki az osztrák kancellár hivatalának kijelentéséből. Bécs jelenleg tárgyalásokat folytat Moszkvával a vakcinaszállítmánnyal kapcsolatban, de szerződést egyelőre még nem írtak alá.

 

A tárgyalások értelmében áprilisban 300 ezer, májusban 500 ezer, június elején pedig 200 ezer orosz vakcina érkezne Ausztriába. Sebastian Kurz osztrák kancellár február 26-án telefonált Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz vakcinavásárlással kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter elmondása szerint Ausztria minden lehetőséget felülvizsgál annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabb jusson hozzá jóváhagyott oltóanyagokhoz. A miniszter szerint az Ausztriában használt oltóanyagnak hatékonynak és biztonságosnak kell lennie.

 

Kurz eddig folyamatosan azt hangoztatta, hogy az orosz vakcina Ausztriába történő behozatalának feltétele az, hogy az EU jóváhagyja. Az osztrák kancellár szerint nem számít, hogy a vakcina honnan származik, a lényeg az, hogy hatásos és biztonságos legyen.

 

Amennyiben Ausztriának sikerül beszereznie egymillió orosz vakcinát, azzal nemcsak emberéleteket menthet, de a normális élethez is vissza tudnak térni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.