Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Van remény a koronavírus okozta szlovákiai járványhelyzet enyhülésére – közölte Ján Mikas tiszti főorvos kedden szétküldött nyílt levelében, amelyben arról ír, hogy a helyzet alakulása elsősorban az emberek magatartásától függ majd a húsvéti ünnepek idején.

 

Mikas rámutatott, hogy az egy évvel ezelőtt kirobbant pandémia rányomta bélyegét a társadalomra, az eredetileg rövidtávú intézkedéseknek szánt korlátozások pedig állandósultak. Kiemelte, hogy az elmúlt néhány hónap különösen nehéz volt, a kórházak megteltek covid-betegekkel, több ezer család vesztette el hozzátartózóit. Épp az a helyzet állt elő, amelyet a döntéshozók igyekeztek elkerülni.

 

A legfrissebb statisztikák Mikas szerint jogosan keltenek reményt és optimizmust:

 

 hirdetes_810x300  

„Azt látni, hogy van esélyünk az enyhülésre. Ez számunkra a hosszú és nehéz harc után megkönnyebbülést jelent. De hogy a pozitív trendet megerősítsük, továbbra is össze kell tartanunk és fegyelmezettnek kell maradnunk”

 

fogalmazott a nyílt levélben.

 

A tiszti főorvos úgy fogalmazott, tisztában van vele, hogy nehéz lemondani a családtagok és a barátok meglátogatásáról és a közös ünneplésről, a hagyományokról.

 

„De meg kell tennünk. Mindannyian tanúi lehettünk karácsony után, milyen árat kell fizetnünk néhány gondtalan napért. Ne engedjük, hogy újra megtörténjen”

 

írta.

 

Felszólította a polgárokat, hogy a jelenlegi kritikus (sorsdöntő) pillanatban kerüljék el a megfertőződés lehetőségét és ne terjesszék a betegséget családtagjaik között. Hangsúlyoztak, hogy épp a fegyelmezettség járulhat hozzá leginkább a járványhelyzet enyhüléséhez, amelynek köszönhetően később a gyerekek visszatérhetnek az iskolába és véget érnek a korlátozások.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.