Nyitókép: Marco Bertorello, AFP

 

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja – válaszolta Matteo Salvini (Liga) az MTI kérdésére a nemzetközi sajtónak kedden adott online interjúban. Salvini csütörtökön látogat a magyar a fővárosba.

 

Az olasz Liga párt vezető politikusa alahúzta, hogy a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz, mely lehetőséget ad az európai identitás újragondolására.

 

Salvini az Európai Uniót új értelemmel és új szereppel ruházná fel, majd kijelentette:

 hirdetes_300x300  

 

 

„Az Európai Uniónak vissza kell találnia lelkére, gerincére, küldetésére, nem lehet puszta szupermarket vagy üzleti központ, mert így nem tud választ adni ötszázmillió európai igényeire”

 

Egyben köszönetet mondott Orbán Viktornak és Mateusz Morawieckinek azért, hogy miniszterelnökként fogadják őt, aki személyesen jelenleg nem tölt be kormánypozíciót. A Liga jelenleg a legnagyobb olasz párt. Salvini nem titkolt célja, hogy a következő választásokon újra kormánypozícióba kerül.

 

Matteo Salvini szerint a Liga Európai Néppárthoz való csatlakozását kizárólag a sajtó erőlteti, miközben sem a Liga, sem hatvanmillió olasz nem tartja elsőrendűnek ezt a kérdést.

 

Salvininek egyébként a közvetlen járatok hiányában hét órát kell utaznia Rómából Budapestig.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.