Ármin, Pálma
  • HUF: 357.92
  • USD: 1.22
  • 13 °C
  • 28 °C
Külügyek

Orbán Viktor: Lesz magyar feltámadás, úton vagyunk a szabadság felé

"Húsvét után egy-két nappal megváltozhat az üzletek nyitva tartása, mert akkor elérjük a két és félmillió beltottat".

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Igazuk van a szakembereknek, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt, ezért most húsvétkor is oda kell figyelni a korlátozásokra. Hordjuk a maszkot, tartsuk a távolságot és legyünk tekintettel egymásra! – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban.

 

A kormányfő elmondta, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, de folyamatosan növekszik a beoltottak száma is.

 

„Két-három hétre van szükség ahhoz, hogy a vakcinák látványos hatást fejtsenek ki és jelentősen csökkenjen mind az elhunytak, mind a fertőzöttek száma”

 

– tette hozzá Orbán Viktor.

 

Hamarosan elérjük a hárommillió beoltottat

 

Az április 13-ával záruló oltási héten meg fogjuk haladni a hárommillió beoltottat, mert a keleti vakcinák rendben érkeznek, de úgy tűnik, hogy a nyugatról várható szállítmányok is pontosabban és megbízhatóbban jönnek majd mint korábban – mondta Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök hozzátette, hogy húsvét után egy-két nappal megváltozhat az üzletek nyitva tartása, mert akkor elérjük a két és félmillió beoltottat. Ezután április 19-én nyithatnak a tanintézmények.

 

A nyugat mindent saját erőből akar elérni

 

Húsvétkor legyünk emberbarátiak, és ne tételezzünk fel hamis szándékot a mondandók mögött! A zárás feloldása ellen tiltakozók úgy gondolják, a vírus megállítható a korlátozásokkal. Ez sajnos nem igaz. A brit vírusmutációt megölni csak a vakcinákkal lehet. Tavaly tavasszal meg lehetett állítani a vírust, de ez most egy mutálódott vírus, ez jobban fertőz, ezt csak vakcinával lehet megállítani.

 

Kijelentette: megérti azokat az országokat, azokat a nyugat európai országokat, akik csak saját erővel akarják megoldani a koronavírus okozta problémát, de már nem a gyarmattartás idejében vagyunk. Máshol jönnek létre a fejlesztések, a tudományos munkák. Éppen ezért nyitni kell kelet felé és el kell fogadni a vakcinákat, a keletiket is!

 

Az oltásellenes kampány bűn

 

Az oltásellenes kampány az bűn, mert akit lebeszélnek az oltás felvételéről az meghalhat.

 

Aki nem szeretné felvenni az oltást, annak elfogadjuk az álláspontját, csak arra kérjük ezeket az embereket, hogy ne győzzenek meg másokat, hogy ők se oltassák be magukat. Pláne úgy, hogy ők maguk aztán „suttyomba” felveszik az oltást. Ez egyáltalán nem etikus.

 

Nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás

 

Azt is elmondta, minden egyes héten igyekszik meggyőzni az embereket, hogy ne kockáztassák az életüket, bízzanak a magyar tudásban, és vegyék fel az oltást!

 

Azon is dolgozik az operatív törzs, hogy adhatnak-e kedvezményeket a beoltottaknak. Valószínű fognak kapni kedvezményeket a beoltottak, de csak azután, ha elértük a három és félmillió beoltottat. Erre azért is gondolnak, mivel a szabadság ösztönző lehet mások számára is, hogy vegyék fel az oltást.

 

A magyarok kényesek a szabadságukra, szabadságszeretők vagyunk. Így ha valamire rákényszerítenek, még akkor is, ha az jó, kritikusan állunk hozzá. Így Magyarországon nem lesz kötelező a koronavírus ellenes oltás – mondta a miniszterelnök.

 

Dolgoznak az erős kereszténydemokrata szövetségért

 

Tegnap tárgyaltak Matteo Salvinival, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel. „A magyarok mindig is hősként tekintenek Salvinire” – mondta a miniszterelnök, hiszen megakadályozta, hogy  a migránsok belépjenek az országába, és elinduljanak Európa felé. A legfontosabb oka, a találkozónak az volt, hogy az Európai Néppárt, a jobboldali párt, hosszú távra elkötelezte magát a baloldal mellett, úgy hogy hátrahagyták a kereszténydemokrata értékeket.

 

Elkötelezte magát az LMBTQ közösségek mellett, a nemzetek Európája helyett föderális Európát akar, be akarja fogadni a migránsokat. Ebből látszik, hogy a baloldallal való összefogás a baloldal értékeinek elfogadását jelenti az Európai Néppárt számára. Ezért is lépett ki Magyarország Az Európai Néppártból. A tegnapi tárgyaláson sikerült megegyezni, így az elkövetkező időszak arról fog szólni, hogy megteremtsék az erős kereszténydemokrata szövetséget.

 

hirado.hu/Kossuth Rádió

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket