Nyitókép forrása: bbc.com

 

Olaszország meghosszabbította a külföldről érkezőkre vonatkozó szigorított rendelkezések hatályát. A korlátozásokat eredetileg a húsvéti ünnepek miatt vezették be.

 

Április végéig érvényben marad a másik uniós tagállamból Olaszországba érkezők számára előírt kötelező 5 napos karantén, és továbbra is negatív teszt lesz a feltétele a határ átlépésének, majd újabb negatív tesztre van szükség az ötnapos karantén végén.

 

Ugyanez a szabály vonatkozik múlt szerdától az izraeli, osztrák és brit állampolgárokra is, akikre korábban keményebb intézkedések vonatkoztak a dél-afrikai mutáció behurcolásának veszélyei miatt – csak kivételes esetekben utazhattak be Olaszországba, és 14 napos karantént kellett betartaniuk.

 

 hirdetes_810x300  

Olaszország mostani lépésével kiterjesztette a karanténkötelezettséget a nem uniós tagállamokon kívül az EU-s tagállamokra is.

 

Április 3-tól 6-ig egész Olaszországban szigorított lockdownt vezettek be, nem lehet elhagyni a lakhely szerinti régiót még az ünnepekre való tekintettel sem. Az APA hírügynökség szerint csak azok a külföldről beutazók élveznek kivételt a karantén alól, akik az úgynevezett „covidmentes” járatokon utaznak – ilyen közlekedik például New York és Milano között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!