Nyitókép: APA/Helmut Fohringer

 

Ausztriában a szigorú intézkedések ellenére is tovább nő a napi megbetegedések és ezáltal a kórházi kezelésre szoruló polgárok száma. Különösen Bécs kórházaiban drámai a helyzet, ezért az eredetileg április 11-ig tervezett lockdown-t legalább további egy héttel hosszabítják meg az osztrák fővárosban – közölte Michael Ludwig (SPÖ) polgármester.

 

A szerdán regisztrált mintegy 3000 új fertőzött több mint egyharmada (+1130 fő) az osztrák fővárosból származik. A bécsi kórházakban jelenleg 762 beteg fekszik, közülük 221 személynek lélegeztetőgépre van szüksége.

 

Az osztrák válságstáb keddi ülését követően került nyilvánosságra, hogy Bécs mellett két további tartomány – Alsó-Ausztria és az Őrvidék (Burgenland) – „szolidaritásból” szintén zárva marad. Ez idő alatt egész napos kijárási korlátozások vannak érvényben, az üzletek és szolgáltatások zárva tartanak, az iskolák pedig újra online-oktatásra állnak át.

 hirdetes_810x300  

 

Míg Sebastian Kurz (ÖVP) kancellár szerint május elejétől lassú nyitás veheti kezdetét, addig Thomas Szekeres, az Osztrák Orvosi Kamara elnöke, az egész ország területére kiterjesztené a lockdown-t. Szekeres kijelentette:

 

„Egész Ausztriát le kell zárni, oltóanyagot beszerezni és oltani, oltani, oltani. Ha szükséges, a saját utunkat kell járnunk és felejtsük már el az amúgy is ingatag Uniós szolidaritást”

 

Körkép.sk, Krone.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!