Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Az újraindítás következő lépéséről akkor születik döntés, ha elérjük a hárommillió beoltottat, ez öt-hat nap alatt teljesíthető – jelentette ki csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

Mi mindenki arra biztatunk, hogy aki regisztrált, menjen el az oltásra. Azok, akik még nem regisztráltak, most tegyék meg, és szinte azonnal megkapják az oltást – jelentette ki.

 

 hirdetes_400x285  

A jelenlegi regisztrációs igényeket még ebben a hónapban képesek vagyunk kielégíteni. A kínaiakkal és az oroszokkal kötött megállapodás miatt tudjuk ezt megtenni. Mindegyik vakcina véd a vírus ellen – mondta Gulyás Gergely.

 

Nem állítjuk le az oltást az AstraZenecával és nem is módosítunk. 18 millió brit állampolgárt oltottak be vele, a vakcina maximálisan megfelel a követelményeknek. Senkinek sem kell félnie. Ezt is engedélyezték a magyar hatóságok – emelte ki.

 

Hozzátette, minden vakcina jól vizsgázik. Ezrelékekben mérhető akár a megbetegedés és a halálozás veszélye ahhoz képest, ha valaki nincs beoltva. Rendkívül hatékony az összes engedélyezett vakcina. Ha valaki mégis megbetegszik, a tünetek lényegesen enyhébbek lesznek.

 

Arra a kérdésre, hogy mikor nyithatnak a szállodák és az edzőtermek, kiemelte, a harmadik hullám csúcsán túl vagyunk. Korábban elmondtam: április végéig a teraszokra ki lehet ülni. Ha az oltási program így halad, akkor ez tartható. A fitnesztermek még nem nyithatnak.

 

A labdarúgó-mérkőzéseken való részvételről szóló újságírói felvetésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy válaszolt, a nyári Európa-bajnokságon is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd nézőként részt venni. Addigra mindenkit be tudnak oltani. Azt reméljük, hogy júniusra a járvány mögöttünk lesz – tette hozzá.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!