Leó, Szaniszló
  • HUF: 357.54
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 22 °C
Külügyek

Németország kész az Európai Gyógyszerügynökség nélkül is beszerezni az orosz vakcinát

A németek nem várnak tovább az EMA-ra

Nyitókép forrása: berlin.de

 

A német szövetségi kormány tárgyalásokat akar kezdeményezni Moszkvával a Szputnyik V orosz vakcina megvásárlásáról. A tárgyalások megvalósulásának előfeltétele – a német kormány közlése szerint – az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) regisztrációja. Erről Jens Spahn német egészségügyi miniszter beszélt a WDR közszolgálati médiában, kiemelve azonban, hogy Németország kész az EMA jóváhagyása nélkül önállóan is dönteni a kérdésben, amennyiben ezzel javíthatja saját vakcinázási programját.

 

Spahn szerint az EU jóváhagyása nélkül is megkezdik az egyeztetéseket a potenciális mennyiségekről és szállítási ütemezésről. A német egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a tárgyalásoknak két-három hónapon belül eredményt kell hoznia, mert ez után már tét nélkülivé válik a dolog – így is, úgy is meglesz a szükséges számú vakcina.

 

Spahn többször hangoztatta, hogy az orosz vakcinát mindenekelőtt az EMA-nak regisztrálnia kell, és felszólította az orosz gyártót a hiányzó dokumentáció pótlására.

 

A német oltást felügyelő állandó bizottság (STIKO) elnöke szerint a Szputnyik V-ről eddig nyilvánosságra hozott adatok “nagyon biztatóak”, de rögtön hozzátette, nem tudja, az EMA milyen információkkal rendelkezik.

 

Teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket