Nyitókép: Twitter

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tanácsolja az ellentétes vakcinákkal történő oltást a kétdózisú vakcinák esetében.

 

Margaret Harris, a WHO szóvivője szerint egyelőre nincs elég adat arról, hogy milyen lehetséges veszélyeket rejt magában, ha valakit az első adag AstraZeneca-vakcina után más oltóanyaggal oltanak be.

 

 hirdetes_810x300  

Harris a kijelentése során a WHO szakembereinek februári kijelentésére hivatkozott, akik szerint az oltást első és második dózisát is ugyanazzal a vakcinával kellene elvégezni. A szakemberek további kutatásokat végeznek annak érdekében, hogy meg tudják ítélni a két különböző vakcina hatását.

 

A német oltási bizottság múlt héten az AstraZeneca-vakcina első adagjával beoltott 60 évnél fiatalabb személyeknek azt tanácsolta, hogy másodjára a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna vakcinájával oltassák be magukat. Hasonló ajánlást adott ki Franciaország is. A franciák az 55 évnél fiatalabb, az AstraZeneca első adagjával beoltott polgároknak a második adag védőoltás beadásakor más típusú oltóanyagot ajánlottak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!