Nyitókép: skynews.com

 

Angliában hétfőtől újra megnyitottak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, illetve az éttermek és más gasztronómiai telephelyek kültéri részei. Ezenkívül újra látogathatóak a fodrászatok, edzőtermek, uszodák, műkörmösök, állatkertek és a nem elengedhetetlen termékeket árusító boltok. Újonnan az este 22.00 óra utáni kijárási tilalmat is megszüntették.

 

Boris Johnson kormányfő az óvintézkedések enyhítésével kapcsolatban továbbra is arra kérte a polgárokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és tartsák be a kézhigiéniát és az előírt távolságot.

 

 hirdetes_300x300  

Hétfőtől az Anglián belüli kirándulás is engedélyezetté vált. Közös kiránduláson azonban csak a családtagok vehetnek részt vagy az ún. buborékok, mégpedig olyan szálláshelyeken, ahol nincsenek más emberekkel megosztható beltéri helyiségek. A külföldi kirándulások továbbra is tilosak, emellett a buborékon kívüli háztartások látogatása sem engedélyezett.

 

Amennyiben a járványhelyzet továbbra is javuló tendenciát mutat, a következő enyhítésre május 17-én kerülhet sor, amikor is a belső helyiségekben is engedélyezett lesz az emberek találkozása.

 

Nagy-Britanniában eddig a felnőtt lakosság 61%-át (több mint 32 millió ember) oltották be a koronavírus elleni vakcina első adagjával, míg a vakcina mindkét dózisát a lakosság 14%-a kapta meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!