Nyitókép forrása: ukrinform.com

 

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő találkozót kezdeményezett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A tárgyalás témája a két ország között napok óta egyre feszültebbé váló helyzet. Kijev állítása szerint egyelőre nem érkezett válasz Moszkvától.

 

Jelentések szerint Oroszország az elmúlt napokban több mint 40 ezer katonáját vonta össze Ukrajna keleti határainál, és ugyanennyi katonát mozgósított a Krím-félszigeten. (Kevésbé hangoztatott tény, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban az ukránok is állítottak fel új hadállásokat a frontvonalon, így mindkét fél elmondhatja, hogy csak a másikra reagál. Szakértők szerint Zelenszkij és Putyin is inkább belpolitikai okokból ment bele a katonai feszültséggel járó manőverekbe – a szerk.).

 

Zelenszkij a héten Párizsba utazik, hogy a Donyec-medence körüli válságról beszéljen. Kijev álláspontja szerint Ukrajna keleti határainál megsértik a tűzszüneti egyezménybe foglaltakat. Az év eleje óta 26 ukrán katona esett el. Kijev tagadja, hogy az „elfoglat kelet-ukrajnai területek ellen támadásokat indítottak volna”.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!