Nyitókép: Facebook

 

Görögország a jövő héttől feloldja a karanténkötelezettséget az uniós tagországokból és további öt országból érkező turisták számára. Ennek feltétele, hogy az országba érkező turistáknak igazolással kell rendelkezniük arról, hogy megkapták a koronavírus-oltást, vagy negatív tesztet kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 72 óránál.

 

Görögország márciusban szüntette meg az egyhetes kötelező karantént az Izraelből érkező beoltott vagy negatív teszttel rendelkező személyeknek. Izraelen kívül Görögország újonnan az uniós tagországoknak előtt is megnyitja határait, továbbá az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Szerbiából és az Egyesült Arab Emirátusokból is érkezhetnek turisták.

 

 hirdetes_300x300  

A járványhelyzet miatt pénzügyi válságba kerülő Görögország a gazdasága fő motorját, a turisztikai szektort május második felében szeretné megnyitni. A görög kormány az ország teljes megnyitása előtt jövő héttől fokozatosan fogja feloldani a járványellenes óvintézkedéseket.

 

A jelenleg érvényes szabályok szerint a Görögországba érkező külföldieknek a negatív vírusteszt felmutatása mellett hétnapos karantént kell abszolválniuk, sőt, a Nagy-Britanniából és az Egyesült Arab Emirátusokból érkező turistáknak a második negatív teszt is kötelező.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.