Nyitókép forrása: reprofotó

 

Néhány nappal azután, hogy Minneapolisban ismét elszabadultak az indulatok a színesbőrű férfi lelövése miatt, a chicagói rendőrség is úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza azokat a felvételeket, amelyek rögzítették, ahogy az egyik tiszt lelő egy 13 éves fiút, akit egy sötét sikátorban üldözött.

 

A felvétel tanúsága szerint a lövés pillanatában nem volt a fiúnál fegyver, de előtte igen, és csak közvetlenül azelőtt dobta azt el, hogy takarában a rendőr utolérte volna. A pisztoly eldobását a rendőr nyilván nem látta, a fiú pedig hiába integetett kezével, hogy nincs benne semmi, a rendőr végül úgy döntött, elsüti fegyverét.

 

A helyi média értesülései szerint a fiú egy 21 éves másik fiatal férfival volt, aki rálőtt egy utcán haladó autóra. Emiatt riasztották a rendőrséget. A másik gyanúsítottat is elkapták, őt lőfegyver jogtalan használata és kiskorú veszélyeztetése miatt állítják bíróság elé.

 

 hirdetes_810x300  

A fiút lelövő rendőrt egyelőre hivatalosan nem vádolták meg semmivel, a vizsgálat idejére áthelyezték egy másik részleghez. A testület ugyanakkor megtorlásra számít, a fiút ugyanis a Laton Királyok utcai banda területén lőtték le.

 

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!