Nyitókép: TASR

 

Jan Hamáček cseh miniszterelnök-helyettes mégsem utazik hétfőn Moszkvába, ahol az orosz Szputnyik V vakcinával kapcsolatban folytatott volna tárgyalásokat – tájékoztatott szombaton reggel a Twitter-oldalán.

 

„A tervezett moszkvai utammal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy pénteken megegyeztem a kormányfő úrral abban, hogy hétfőn szükség van rám a kormányülésen”

 

– jelentette ki Hamáček.

 hirdetes_810x300  

 

Hamáček Moszkvában arról a vakcinaszállátmányról tárgyalt volna, amely az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyása után érkezett volna Csehországba. Hamáček delegációjának tagja lett volna az egykori szlovák házelnök, Andrej Danko (SNS) is.

 

A cseh Deník N szerint Hamáček nemcsak vakcinaügyben utazott volna Moszkvába, hiszen ideiglenes külügyminiszterként Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozóját szerette volna megbeszélni.

 

Andrej Babiš csütörtökön felszólította Hamáčeket arra, hogy gondolja át a moszkvai utazását, pénteken pedig egyenesen kijelentette, hogy nem lát okot arra, hogy Hamáček Moszkvába utazzon. Úgy tűnik, hogy a kormányfőnek végül sikerült lebeszélnie a kormányfőhelyettest a moszkvai útról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.