Nyitókép: Shutterstock/Mike Mareen

 

A BioNTech német gyógyszerészeti vállalat és amerikai partnere, a Pfizer hétfőn megerősítették, hogy az idei évben 100 millió adaggal több koronavírus elleni vakcinát szállítanak az uniós tagországoknak.

 

Mindkét vállalat hétfőn arról tájékoztatott, hogy a 27 uniós tagország nevében megbízott Európai Bizottság úgy döntött, hogy kihasználja a lehetőséget a további oltóanyagok megvásárlására, ami azt jelenti, hogy 2021-ben az uniós piacra szánt vakcinák mennyisége 600 millió adaggal emelkedik meg.

 

 hirdetes_810x300  

A gyártók bejelentése nagyon jó hír az EU számára, hiszen az egyes tagországokban folyamatos bírálat éri őket a lassú vakcinaszállítás miatt. Ezt a helyzet elsősorban a szerződésben szereplő vakcinamennyiségek csökkentése, a szállítás késése, illetve az AstraZeneca és a Johnson & Johnson vakcinába vetett bizalom megcsappanása idézte elő.

 

Sean Marett, a BioNTech vállalat értékesítési igazgatója szerint az mRSN vakcinaszállítmányok ebben az évben az EU népességének kétharmadát lefedik. Az unió 450 millió lakosából eddig 105 milliót sikerült beoltani.

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke múlt héten bejelentette, hogy az unió 2023-ig szerződést hosszabbított a Pfizer/BioNTech vállalattal, miközben a vakcinát az „európai oltási aktivitás alappilléreként“ jellemezte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.