Nyitókép: Getty Images

 

Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának több mint a fele már megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját – jelentette be vasárnap az amerikai kormány, amely az oltással szeretné meggátolni az ismét emelkedésnek induló koronavírus-fertőzöttek számát.

 

A koronavírus elleni vakcinát megközelítőleg 130 millió 18 év feletti amerikai polgár kapta meg, ami az USA felnőtt populációjának 50,4%-a. A felnőtt amerikaiak közül megközelítőleg 84 millióan teljesen be vannak oltva, ami a felnőtt populáció 32,5%-át teszi ki.

 

 hirdetes_810x300  

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok a koronavírus elleni oltásban a világelsők közé tartozik, Anthony Fauci, a Fehér Ház egészségügyi tanácsadója az új koronavírusos esetek megszaporodásával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy az USA továbbra is „bizonytalan helyzetben“ van.

 

Fauci továbbá azt is megjegyezte, hogy az országban a hét folyamán minden bizonnyal felújítják a Johnson & Johnson vállalat vakcinájának használatát, miután azt a vérrögképződéses esetek megjelenése miatt ideiglenesen leállították.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!