Nyitókép: archív

 

Az elhunytak számában nem, de a kórházban ápoltak, a lélegeztető gépen lévők és a napi új esetek számában is enyhe csökkenés figyelhető meg az előző hetekhez képest. Valószínűleg pénteken elérjük a 3,5 millió beoltottat – közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy másnap nyithatnak a teraszok. Ezt feltehetően a belügyminiszter fogja megállapítani – tette hozzá.

 

A következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, áprilisban 600 ezerrel többet kapunk, mint a szerződés szerint – derült ki a miniszter szavaiból, aki elmondta: hamar meglehet a négymilliomodik beoltott, és aztán kis idő múlva a 4,5 milliós számot is elérhetjük.

 

 hirdetes_300x300  

„200 ezer első orosz oltás is érkezik, és a Pfizer vakcinákból is több mint 300 ezer érkezhet” – részletezte Gulyás. „A beérkezett vakcinákat a lehető leggyorsabban szeretnék eloltani” – szögezte le.

 

Mint tájékoztatott: 6 millió honfitárs átoltossága kell a nyájimmunitás eléréshez. A miniszter szólt arról is, hogy már 4,6 millió azok száma, akik megkapták az oltást, vagy a jövőben megkapják.

 

Már májusban megnyílhatnak a vendéglátóhelyek belső terei

 

Ha az oltások beadásának üteme így halad, már májusban megnyílhatnak a vendéglátóhelyek belső terei – tájékoztatott a miniszter. Gulyás Gergely hozzátette: ennek ellenére májusra is jár a vendéglátóhelyeknek a bértámogatás.

 

„A veszélyhelyzet meghosszabbítására azért van szükség, mert a járvány még nem ért véget. Ez a meghosszabbítás azt szolgálja, hogy az ország cselekvőképessége biztosított legyen. A veszélyhelyzet véghatárideje az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetéhez számított 15. nap”

 

– mondta Gulyás.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.