Nyitókép: Getty Images

 

Ausztriában május 19-től enyhítenek a járványellenes óvintézkedéseken. Ettől az időponttól kezdve megnyitják az éttermeket, hoteleket, valamint a kulturális- és sportlétesítményeket – jelentette be pénteken Sebastian Kurz osztrák kancellár a szövetségi államok kormányfőivel folytatott tárgyalás után.

 

A fentebb említett telephelyekre, illetve létesítményekbe csak zöld útlevéllel lehet majd belépni, amelyben be lesz jelölve, hogy az illető személynek van negatív koronavírus-tesztje, átesett a COVID-19-en vagy be van oltva koronavírus elleni vakcinával.

 

 hirdetes_810x300  

Ausztriában május 17-től megkezdődik a jelenléti oktatás visszaállítása is. Ezenkívül ismét üdvözölve lesznek az országban azok a turisták, akik kedvező járványhelyzettel rendelkező országból érkeznek.

 

A kancellár hangsúlyozta, az intenzív tesztelésnek és az FFP 2-es reszpirátorok kötelező viselésének köszönhetően hat szövetségi államban nem kellett lockdownt bevezetni, Alsó-Ausztriában pedig május 2-án oldják fel a lezárást.

 

Kurz arra is figyelmeztetett, hogy az enyhítések után újra megemelkedhet a fertőzöttek száma, de az oltásnak köszönhetően már nem lesz akkora a nyomás az egészségügyön, mint most. A kancellár továbbra is azt kéri az osztrákoktól, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és bírjanak még ki néhány hetet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!