Ábrahám
  • HUF: 399.23
  • USD: 1.02
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Orosz vadászrepülőgép kísért egy amerikai felderítő gépet a Csendes-óceán felett

Két orosz-amerikai katonai légi incidens is történt pénteken a Csendes-óceán felett

Nyitókép forrása: cnn.com

 

Két orosz-amerikai katonai légi incidens is történt pénteken a Csendes-óceán felett: az orosz légierő egy MiG-31 elfogó vadászrepülőgépet emelt a levegőbe, hogy az orosz államhatár felé közeledő amerikai felderítő repülőgép kíséretébe szegődjön, majd amerikai vadászgépek “útba igazítottak” két orosz felderítő repülőgépet.

 

Az első incidensről az orosz Csendes-óceáni Flotta tájékoztatott közleményében: egy MiG-31 elfogó vadászrepülőgép a Csendes-óceán felől az orosz államhatár felé közeledő amerikai felderítő repülőgép kíséretébe szegődött. A vadászgép pilótái RC-135 típusú hadászati felderítőgépként azonosították a “célpontot”. Az amerikai gép visszafordult a légi támaszpontjára.

 

A flotta hangsúlyozza, hogy az orosz vadászgép a nemzetközi légtérhasználati szabályokat szigorúan betartva hajtotta végre a feladatát. A másik incidensről az orosz keleti katonai körzet sajtószolgálata tájékoztatott. Eszerint az amerikai légierő F/A-18 típusú “fedélzeti” elfogó vadászgépei kísérték az orosz Csendes-óceáni Flotta légierejének két Tu-142-es, nagy hatótávolságú, tengeralattjárók elleni repülőgépeit az óceán feletti tízórás repülésük egyes szakaszain.

 

A két orosz gép nyolcezer kilométert repült, és ugyancsak a nemzetközi légtérhasználati szabályokat szigorúan betartva hajtotta végre a feladatát. Az Interfax orosz hírügynökség emlékeztet rá: az orosz védelmi minisztérium április 10-én, 16-án és 19-én arról tájékoztatott, hogy a légierő MiG-31-eseket vezényelt amerikai és norvég járőröző repülőgépek elfogására a Barents-tenger felett.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket