Nyitókép: Getty Images

 

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) kedden bejelentette, hogy a teljesen beoltott amerikai polgároknak a nyilvános helyeken nem kell szájmaszkot viselniük, amennyiben nem ismeretlen emberek tömege veszi őket körül.

 

Korábban a CDC azt tanácsolta, hogy az emberek kültéren akkor viseljenek szájmaszkot, ha kevesebb mint 1,8 méteres távolságban tartózkodnak egy másik személytől.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának több mint a fele legalább a vakcina első adagját megkapta, míg az egyharmaduk már teljes beoltottságot élvez.

 

A CDC iránymutatása szerint a teljesen beoltott polgároknak a nyilvános helyeken sétálás, biciklizés és futás közben nem kell szájmaszkot viselniük, továbbá akkor sem ha egyedül vannak, vagy egy olyan személlyel, akivel egy háztartásban élnek. A felső légutakat akkor sem kell eltakarni, ha az amerikaiak egy kisebb beoltott társaságban tartózkodnak.

 

Azoknak az amerikaiaknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is szájmaszkot kell viselniük a nyilvános területen történő csoportosulás során, ha azon szintén beoltatlan személyek vesznek részt. Ez a szabály az éttermek teraszaira is vonatkozik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.