Nyitókép: Pixabay

 

Négy hónapnyi kemény leállás (lockdown) után a holland kormány is a nyitás mellett döntött. A kávézók és az éttermek egyelőre 12.00 és 18.00 között lesznek nyitva, az emberek a saját háztartásukon kívül még két másik embert is fogadhatnak.

 

Mark Rutte miniszterelnök kormánya annak ellenére hozta meg ezt a döntést, hogy a holland járványellenes bizottság nem tanácsolta a könnyítések bevezetését. A fertőzések magas száma mellett ugyanis a kórházakban továbbra is súlyos a helyzet. Hét napos tekintetben jelenleg 100 ezer lakosra 220 fertőzött jut.

 

A kormány azonban arra számít, hogy az oltás felgyorsulását követően a fertőzöttek száma rohamosan csökken majd. Hollandiában körülbelül ötmillió polgár kapott már legalább egy adag vakcinát, ami a felnőtt lakosság csaknem 30 százalékát jelenti.

 hirdetes_810x300  

 

Az országban december közepén vezették be az úgynevezett kemény lockdown-t. A második világháború óta Amszterdam most először élt az éjszakai kijárási tilalom lehetőségével, ami több holland városban zavargásokat és összecsapásokat eredményezett a rendőrséggel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.