Nyitókép: APA/Georg Hochmuth

 

Újabb részletek láttak napvilágot a 2020. november 2-i öt halálos áldozatot követelő bécsi terrortámadással kapcsolatban. Az iszlamista merénylő telefonján található adatok kiértékelése után a hatóságok arra következtetnek, hogy egy belvárosi előkelő étterem lehetett a terrorista eredeti célpontja. Kujtim Fejzulai többször felhívta a vendéglőt, hogy a nyitvatartás felől érdeklődjön, sőt: személyesen térképezte fel a terepet, de a támadás napján az étterem zárva tartott.

 

A „Kurier” osztrák napilap információi szerint a hívások időpontjában Fejzulai két társa is jelen volt – köztük az a férfi, aki a merénylőt Szíriába kívánta elkísérni, hogy ott harcoljanak a „szent háborúban”. Mindazonáltal a hatóságok az APA hírügynökség kérdésére ezt az információt nem erősítették meg.

 

A támadás egyik helyszíne. A rendőrségi jelzések nyomai a mai napig jól látszódnak (balra lent a zászlók alatt) – Körkép.sk/Orbán Gábor

 

 hirdetes_810x300  

Alig két napja derült ki, hogy az iszlamista terrorista már másfél órával az első lövés leadása előtt a helyszínen, a Schwedenplatz környékén tartózkodott. A körülbelül hét kilométeres távolságot a lakásától a belvárosig alig másfél óra alatt gyalog tette meg.

 

Krone.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.