Nyitókép: wallpx.com

 

Nyalóka formájú koronavírus-tesztet kezdetek el alkalmazni néhány ausztriai óvodában azoknál a gyerekeknél, akik rosszul viselik a torokból vagy az orrból vett mintát.

 

Annak ellenére, hogy a gyerekek több járványellenes óvintézkedés alól is kivételt élveznek, az óvodák és az iskolák újranyitásával fennáll a veszélye annak, hogy a gyerekek között is elkezd terjedni a fertőzőbb brit mutáns.

 

 hirdetes_400x285  

Burgenland szövetségi tartomány az összes fertőzöttet szeretné kiszűrni, ezért 35 ezer nyalókatesztet rendelt, amely az egy- és hároméves kisgyermekek körében is használható.

 

Ezt a lépést egy sikeres pilótaprojekt előzte meg, amelyet burgenlandi óvodákban végeztek el. A szülőknek egy levelet küldtek, amelyben az szerepelt, hogy Burgenland minden gyereknek hetente három ingyenes tesztet biztosít. Az instrukció szerint a nyalókát 90 másodpercen keresztül kell szopogatni, majd bele kell meríteni egy edénybe, és 15 perces várakozás után meg is van az eredmény.

 

A nyalókatesztet Manuela Födinger fejlesztette ki, aki a bécsi Ferenc József Császár Kórházának laboratóriumát vezeti. Födinger jelenleg öt bécsi óvodában végez kutatást az egy- és hatéves gyerekek körében, hogy kiderítse, mennyire pontosak a nyalókatesztek eredményei.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!