Nyitókép: AFP

 

Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a szupermarketek dolgozói elsőbbséget fognak élvezni az oltásnál. Kurz szerint ezeknek az alkalmazottaknak az oltása már májusban kezdetét veheti.

 

Kurz az újságírók előtt a „koronavírus-válság hőseinek és hősnőinek“ nevezte a szupermarketek alkalmazottait. A kancellár szerint az oltás simán halad, és a második negyedév végéig mindenki megkapja a védőoltást, aki szeretné.

 

 hirdetes_300x300  

Az osztrák főváros, Bécs jövő héttől az oltási időpontok kiosztásánál az érdeklődők kora mellett azt is figyelembe fogja venni, hogy mennyire kockázatos az illető munkahelye. Újonnan 40 ezer szabad időpontot fognak megnyitni a két legkockázatosabb foglalkozás számára.

 

Az első csoportba azok a személyek tartoznak, akik fertőzöttekkel kerülhetnek kapcsolatba, például az oltóközpontok építésében részt vevő technikusok és azon mosodák alkalmazottai, akik kórházi ágyneműket mosnak. A második csoportba azok az alkalmazottak tartoznak, akiknek a munkájuk miatt külföldre kell utazniuk, és nagy a veszélye annak, hogy megfertőződnek a vírussal.

 

A második körben az üzletek és üzemek alkalmazottai kerülnek sorra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!