Iván
  • HUF: 350.34
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 32 °C
Friss hírek

Összecsaptak a rendőrök és a radikális balosok Bécsben

A tüntetők egy csoportja a felújítás alatt álló Fogadalmi Templom építési állványzatára akart felmászni

Nyitókép: APA

 

Szombat délután a „radikális baloldaliak“ (Radikale Linke) nevű szervezet mintegy 1000 szimpatizánsa tüntetett a kormány koronaellenes intézkedései és annak társadalmi következményei ellen az osztrák főváros központjában.

 

A hangulat akkor vált feszültté, amikor a tüntetők egy csoportja a hosszú évek óta felújítás alatt álló Fogadalmi Templom (Votivkirche) állványzatára akart felmászni, hogy ott transzparenseiket kifeszíthessék. A közbeavatkozó rendőröket üvegekkel és pléhdobozokkal dobálták meg, akik paprikaspray-vel válaszoltak. Sajtóhírek szerint kisebb tumultus alakult ki, eközben több vétlen járókelőt is inzultus ért.

 

A magukat “autonómok”-nak nevező ultrabalos csoportosulás hívei Berlinben (Michael Kappeler/dpa)

 

Május 1-jén szerte Nyugat-Európában baloldali szervezetek törnek-zúznak éves rendszerességgel. Berlinben a korábbi évekkel ellentétben idén nyugodt(abb) maradt a helyzet, a biztonságot 5000 rendőr szavatolja. A német főváros híres arról, hogy a munka ünnepét – többek közt – az antifa arra használja, hogy a „burzsoá” elleni harc jegyében az egyébként szegényes Friedrichshain-Kreuzberg negyedeken végigvonulva autókat gyújtogat és összecsap a rendvédelmi erőkkel.

 

Krone, BZ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket