Nyitókép: APA/Helmut Fohringer

 

További 42 millió adagnyi mRNA-típusú védőoltást szerez be Ausztria 2022/2023-ra a már megrendelt 30,5 millió mellé – jelentette ki Sebastian Kurz (ÖVP) osztrák kancellár a szövetségi kormány szerdai ülése előtt. A tranzakció 800 millió euróba kerül.

 

A tervek szerint a 42 millió adagból 35 milliónyit a Pfizer-Biontech vakcinája teszi majd ki, hárommillió adagot a Moderna, négyet a Johnson & Johnson szállíthat. Az AstraZeneca nem kapott megrendelést.

 

„Mindent, amit csak meg lehet venni, megveszünk”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá a kancellár. Célként nevezte meg, hogy nyárig az osztrák lakosság azon része, mely ezt igényli, megkapja az oltás első adagját. A fel nem használt dózisokat vagy elajándékozzák különböző segélyakciók keretén belül, vagy eladják további felhasználásra.

 

A kormány mostani 800 milliós üzletét Kurz azzal indokolta, hogy pillanatnyilag nem ismeretes, hogy meddig tart az oltások hatása, ezért a jövőben újabb vakcinázást helyezett kilátásba a védelem „felfrissítése” céljából. Ausztriában jelenleg valamivel több mint hárommillió felett van a beoltottak száma.

 

Der Standard

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!