Nyitókép: reprofoto

 

„Két hónap múlva a családok július negyedikét fogják ünnepelni az egész országban. A célunk az, hogy július negyedikéig a felnőttek 70 százaléka megkapja a vakcina első adagját, és 160 millió amerikai legyen kétszer beoltva. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 100 millió oltást kell beadnunk a következő 60 napban, első és második adagokat”

 

– jelentette ki Joe Biden amerikai elnök. Jelenleg a felnőtt amerikai állampolgárok mintegy 56 százaléka már megkapta legalább az első dózisát.

 

Biden arra is kitért, hogy hamarosan megkezdődik a 12 és 15 év közötti gyermekek vakcinázása is, miután az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hivatala (FDA) a jövő hét elejéig engedélyezheti az amerikai Pfizer és a német BioNTech cégek által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina alkalmazását a 12 és 15 év közötti fiatalok számára.

 

 hirdetes_300x300  

Az Egyesült Államokban a napi megbetegedések száma még mindig rendkívül magas, a napi esetszám 40-50 ezer között mozog. Biden szerint a vírus nem ismer politikai irányultságot, az ellene vívott harcot pedig politikán kívüli ügynek nevezte.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!