Vazul
  • HUF: 348.37
  • USD: 1.21
  • 13 °C
  • 27 °C
Külügyek

Izrael-Gáza konfliktus: Több tucat halálos áldozata van a harcoknak

Több száz rakétát lőttek ki izraeli területre, a válaszcsapás sem maradt el

Nyitókép forrása: bbc.com

 

Legalább harminc halálos áldozata van az Izrael és Gáza kötötti fegyveres konfliktusnak. A Gázát ellenőrzése alatt tartó Hamasz militáns csoport több mint 400 rakétát lőtti ki Izrael irányába, az izraeli oldalon 95-en sérültek meg és ketten meghaltak.

 

Jeruzsálem válaszul 150 célpontra mért csapást Gázában, az ottani megfigyelők szerint legalább 28 palesztinnal végeztek. A nemzetközi közösség a konfliktus lezárására szólította fel a feleket.

 

A Hamasz azt közölte, hogy a jeruzsálemi Al-Aksza mecset védelme érdekében indított támadást az “izraeli agresszió és terrorizmus” ellen. A minap súlyos összecsapásra került sor a mecset közelében az izraeli hatóságok és a palesztinok között. A sebesültek száma több száz volt. Kelet-Jeruzsálem érintett területe mindkét nemzet számára szent hely.

 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelök szerint a Hamász most átlépett a vörös vonalat, majd bejelentette, hogy a haderő vezetőivel megállapodtak a Gáza elleni katonai csapások gyakoriságának növelésében.

 

Állítólag Izrael egy csapássorozatban kedden este megsemmisített több rakétaállást, a támadás során pedig a Hamász egyik parancsnoka is meghalt.

 

Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket