Vazul
  • HUF: 348.37
  • USD: 1.21
  • 13 °C
  • 27 °C
Külügyek

A Németországba utazóknak nem kell karanténba vonulniuk, ha rendelkeznek negatív teszttel

Vagy 48 óránál nem régebbi antigéntesztet, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatni.

Nyitókép: TASR/AP

 

Németország módosította az országba való belépés feltételeit a rizikós térségek számára. Újonnan a negatív vírusteszt felmutatása után már nem kell kötelező karanténba vonulni. A rizikós országból való hazatéréskor pedig legkorábban az ötödik nap után be lehet fejezni a karantént, amennyiben az illető negatív teszttel rendelkezik.

 

A külföldről Németországba utazó személyeknek vagy 48 óránál nem régebbi antigéntesztet, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk.

 

A beoltott személyeknek és a koronavírus-fertőzésen átesetteknek az országba való belépéskor nem lesz szükségük negatív tesztre és karantént sem kell abszolválniuk. Ez az intézkedése azonban csak azokra a személyekre vonatkozik, akik olyan térségből érkeznek, ahol nincs jelen vírusvariáns.

 

Németország csak az EU által jóváhagyott vakcinákat – Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca és Johnson & Johnson – ismeri el.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Filep Tibor
2021. máj. 13. 06:11

Jó napot kívánok. Filep Tibornak hívnak. Érdeklődni szeretnék, hogy mire van szükségem akkor amikor vissza térek Németországba. Én Junius 12.-én utaznék Magyarországra jogosítványt csinálni, és 27.-én vissza. Arra lennék kíváncsi, hogy az oda és vissza útnál milyen dokumentumokra van szükség, hogy el kerüljem a karantént. Nincs védettségi igazolványom. Válaszukat köszönöm: Filep Tibor

    Tibor
    2021. máj. 15. 06:10

    Ha Németországban lakik, ott is kérhet EU-s lejárt Úr vezetői jogosítvány esetén újat, ahhoz nem kell Magyarországra utazni. Az előnye, hogy tovább érvényes, mint a magyar.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket