Nyitókép: reprofoto

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta: a legfrissebb adatok szerint eddig 4 483 598 magyar állampolgár kapta meg az első oltást. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a számokkal, a kormányfő megjegyezte:

 

„Magyar vagyok, ezért sosem leszek elégedett, de ezt szép eredménynek mondhatjuk”

 

Még májusban elérheti az ötmilliót a beoltottak száma, ekkor lehet feloldani az esküvőkre, nagyobb rendezvényekre és a kijárási tilalomra vonatkozó korlátozásokat – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy bizonyos tömegrendezvényeken azonban augusztus elejéig, közepéig nem lehet részt venni védettségi igazolvány nélkül.

 

 hirdetes_300x300  

A regisztráltak száma alapján nem lehetetlen, hogy a beoltottak száma eléri a hatmilliót, de csak az embereken múlik, egyéni döntésük és felelősségük, hogy felveszik-e az oltást – hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor véleménye szerint legkorábban Magyarország térhet vissza Európában a normális élethez, de ez nem jelenti azt, hogy a járvány megszűnt volna.

 

A baloldali pártokat érintve elmondta, hogy azok járványügyben csúfosan leszerepeltek. Ugyanis járványhelyzetben a védekezés nemzeti ügy, ilyenkor embereket lebeszélni az oltásról, bizalmatlanságot gerjeszteni egyes vakcinafajtákkal szemben több mint hiba.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.