Nyitókép: AP

 

Több mint hat hónap után Lengyelországban szombatra virradóra ismét megnyithattak az éttermek és a bárok teraszai. Sok lengyel polgár éjfél után az utcára vonult, hogy megünnepelje az enyhítést.

 

Lengyelországban május 28-tól az éttermek és a bárok belső helyiségei is megnyithatnak, de csak korlátozott számú vendéggel. Az éttermek és a bárok tavaly október óta zárva voltak, a szolgáltatásaikat személyes átvétel és házhoz szállítás útján kínálták.

 

 hirdetes_810x300  

Lengyelországban szombattól szájmaszkot sem kell viselni azokon a nyilvános helyeken, ahol be lehet tartani a távolságot. A maszkviselés azonban továbbra is kötelező lesz a tömegközlekedésen és az üzletekben.

 

„Több mint 200 napig zárva voltunk, ami különböző okok miatt nagyon kimerítő és stresszes volt, hiszen nem tudtuk, túléljük-e a zárást“

 

– mondta Zuzia Mockall, az egyik varsói bár társtulajdonosa.

 

„Olyan érzésem van, mint amikor az új év közeleg, és mindenkinek nagyok az elvárásai… Nagyon boldogok és lelkesek vagyunk, de kicsit idegesek is és sok érzelem kavarog bennünk“

 

– tette hozzá Mockall.

 

Lengyelországban áprilistól csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, így a helyi kormány májustól megkezdte az óvintézkedések enyhítését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.